Posted on

Användare tröttnar på sociala mediejättar

Är du lika trött på annonser som jag? Faktum är att konsumenterna har tröttnat på att personlig information om dem utnyttjas. Två av tre vill använda teknik som döljer deras uppgifter. Facebook, Google och alla andra it-företag som tjänar annonspengar på information om sina användare kommer att få det betydligt svårare framöver.

Enligt en stor undersökning som Ovum gjort bland 11 000 konsumenter i elva länder är det bara 14 procent som säger att de litar på att personlig information som de lämnar ifrån sig på olika sajter på internet inte blir utnyttjad.

Framför allt är det alla kontroverser som har varit kring Google och den sociala nätverkssajten Facebooks hantering av användarnas information som fått många att dra öronen åt sig. Läs mer här.