Posted on

Video-optimering öppnar upp för fler möjlighet

Visste du att det går att optimera din inbäddade video för att även den ska ploppa upp i Googles resultatsök? För fem år sedan forskade min kollega i vad som krävdes för att en film skulle visas i sökresultaten. Resultatet var att videooptimering fungerar på ungefär samma sätt som vanlig optimering. Texten kring videon styr om Google kan hitta videon.

Några tips för dig som vill videooptimera dina filmklipp

1. Se till att inlägget på din artikel har en bra rubrik, den behöver inte överensstämma med videon. Se till att sökordet ingår. Använder du en inbäddad videotjänst från ex Youtube. Se då till att du inte har samma rubrik på inlägget på din sida som youtube-sidan. Denna kommer i så fall konkurrera med din sida.

2. Använd en videositemap så att Google hittar dina filmer. Ex. http://dindomän.se/sitemap-video.xml.

3. All text kring din video har betydelse. Välj ett bra filnamn. Skriv en kort text i samband med videon om vad den innehåller.

4. Får du dessutom några som länkar till din videosida, så kommer videon snabbare upp i sökresultatet.

Vill ni läsa mer om optimering för video, läs här. Inom kort kommer vi på IKT Strategi erbjuda att hjälpa dig producera videoklipp professionellt. Håll utkik under tjänster.