Posted on

Informationssida om sökoptimering

När jag jobbade på storföretagen som sålde sökoptimering så var det ofantligt många marknadschefer och vd som inte hade en aning om vilken tjänst de hade köpt. Kanske lät det bra att få fler besökare till hemsidan, att synas på Google eller också så var det kanske kunskapen om att internetsmarknadsföring kostar en bråkdel av vad vanlig media tar. Dessutom är den spårbar, lätt att analysera och du kan rikta dig till olika målgrupper.

Oavsett, så var det många som inte visste hur vi jobbade och att det faktiskt kunde kräva att man gjorde om en hel webbplats för att det skulle fungera.

Idag möter man ett mindre motstånd för sökoptimering. Tidigare var det ett lite smutskastat område, där man pratade mycket om fuskande för att komma upp i sökmotorerna. Vit text på vit bakgrund, sönder spammade sidor och kataloger. Nu för tiden är man mer försiktigt med lika sidor man länkar till och i vilka sammanhang man syns. Det har också blivit allt vanligare med annonsering på Facebook och Google Adwords, att fler har fått kunskapen och intresse för sökoptimering.

Idag vill jag tipsa om en sida som heter sökoptimering.se, där du kan läsa mer om hur man arbetar, på vilket sätt olika företag skiljer sig av arbetssättet och få tips om hur du förbättrar din ranking.