Posted on

Gratis SEO Verktyg

Vad är SEO? Jo sökmotoroptimering kan sammanfattas i en mening = Anpassningar som gör att din sida blir sökbar i googlesökning. Enormt viktigt! Det räcker inte med att ha en hemsida, en ehandel eller en blogg. Du måste ha läsare, köpare och besökare för att nå ut. Det är SEO, en marknadskanal.

Börja med att registrera dig på Google Analytics eller annat statistikprogram och ta reda på varifrån dina besökare kommer. Kanske har du få besökare från Google? Det betyder att du inte syns i söklistorna på ord som dina kunder söker på.
Har du många besökare från sökmotorerna? Ta då reda på vilka ord de kommit in till din sida på. Kanske är det ditt företagsnamn eller produktnamn. Men tänk om du kan få bättre placeringar på dessa, hur mycket mer skulle du sälja?

gratis seo verktyg kan du få hjälp av att se hur bra din hemsida är:

Första steget att synas på Google är att sidan är indexerad. Du kan gratis kontrollera om din hemsida är indexerad här (öppnas i nytt fönster – oberoende part).

Kontrollera bakåtlänkar
Här (öppnas i nytt fönster – oberoende part) kan du kontrollera hur många som länkar till dig. Behöver inte vara alla länkar utan du får ett uppskattar värde. Ju högre desto bättre. Har du få bakåtlänkar, betyder det att du kan jobba på att få fler att länka till din hemsida.

OBS: Som ni vet så är det alltid någon som står bakom alla hemsidor på nätet. Denna text är skriven av sökmotoroptimerare på IKT Strategi. Gratis sidan som vi länkar till i inlägget är inte kopplat till vårt företag, genom att testa verktygen kan du komma att bli kontaktad av personen som står bakom gratis SEO verktyg. Vilket är en ok deal då du testat verktygen gratis.