Posted on

Chrome-tillägg säljer information om allt du gör på nätet

Vet du vad säker surfning innebär? Vet du vad din surfning är värd? Idag publicerades uppgifter om at uppgifter från Facebook-konto, privata Dropbox-länkar och till och med dina cookies. Känslig information läcker från miljontals användare. En mängd populära Chrome-tillägg säljer känslig personlig information om du installerar dem, det visar en granskning från säkerhetsfirman Detectify.

Säkerhetsfirman har kartlagt en mängd Chrome-tillägg som på ytan ser välbyggda och funktionella ut. Men samtidigt samlar de in och säljer information om dig. Din  webbhistorik,  dina cookies och delade länkar som används för att komma åt privata konton på Dropbox och Google Drive säljs ut till högsterbjudande.

Dessutom läcker tilläggen information från ditt Facebook-konto. Många sajter har en funktion som heter Facebook Connect – det är den som låter dig logga in med ditt Facebook-konto på tredjepartssajter istället för att skapa en ny användare. Men när Chrome-tilläggen läcker information om hur du surfat läcker den samtidigt all information som förs över via Facebook Connect – det kan vara alltifrån din adress och ditt telefonnumer till dina privata meddelanden.

Tillägg som de svartlistar i Chrome är:
Hoverzoom
Speakit
Free Smileys & Emoticons
samt Ant Video Downloader för Firefox

Läs hela artikeln från IDG