Publicerad

Grunderna för att starta en egen bettingsida

En ny marknad öppnade upp sig i Sverige i år. Från och med nu är en del av spelmarknaden öppen för konkurrens, vilket innebär att nya spelbolag kan startas och erbjuda spel på nätet. I alla fall förutsatt att de blir godkända av Spelinspektionen och får de nödvändiga licenserna. Det ligger mer bakom en lyckad spelsida än att bara följa regelverket. När du har fått en av de fyra licenserna som är öppna att ansöka om måste du uppfylla nästa krav, vilka är de som ställs av spelarna.

(Källa: Unsplash)

Rätt spelutbud

Det går att ta sig an spelmarknaden på två sätt. Antingen erbjuder din sida lite av varje eller så nischas spelutbudet till att fokusera på en typ av spel. Betting är i sig en omfattande kategori och det finns mängder av sporter att spela på. Se till att erbjuda omfattande spelformer på de allra vanligaste ligorna. Därefter kan du välja om du vill inkludera mer obskyra sporter eller lägga till spel på andra tävlingar som t.ex. Eurovision eller olika filmgalor.

Användarvänlig webbsida

Oavsett vilket innehåll du väljer måste det vara enkelt att hitta. En bra spelsida är användarvänlig. Det ska vara tydligt vad som finns i varje kategori. Samla inte all information på ett och samma ställe och presentera det i långa texter. Var kort och tydlig när du förklarar alltifrån villkor till hur spelen går till.

Fundera på hur du vill att spelare ska registrera sig. Enligt den nya spellagen måste allt spel registreras under varje spelares namn. Detta görs antingen genom att spelaren skaffar ett konto hos spelbolaget eller att hen kan registrera sig via en e-legitimation.

Vanliga betalmetoder

Precis som att det är viktigt att välja bra spel måste du välja bra betalmetoder för att spelarna ska kunna göra insättningar och uttag. Kortbetalning, e-plånböcker och betaltjänster som PayPal och Trustly är tre av de vanligaste och mest använda betalningsmetoderna. Trustly är ett svenskt företag som på senare tid har slagit igenom i Europa. De har nu också tagit steget över till den amerikanska marknaden och de förutspås inom en snar framtid att bli en av de vanligaste betaltjänsterna.

Bild hämtad från unsplash 

Det lilla extra

När du väl har satt ihop ett utbud med betalmetoder och spel på ett snyggt och användarvänligt sätt kan du börja titta på det där lilla extra. Det är nämligen det som skiljer dig mot konkurrenterna. För bettingsidor kan det vara en idé att rapportera om vad som händer inom varje sport och ge tips och förslag. Exempelvis presenterar bet365 både nyheter och odds tips i sina artiklar. Där kan spelare både läsa om ställningen i ligorna samtidigt som de får oddsen för vilka som t.ex. vinner Champions League (Manchester City 3.50). Det kan också vara en idé att erbjuda streaming av matcherna eller presentera på vilka kanaler diverse ligor sänds. Exempelvis visar TV4 och SVT landslagsmatcher i fotboll medan Cmore visar SHL och Viasat Champions League.

Precis som vilken annan webbsida, plattform eller e-butik måste du fundera ut vad det är som gör att din spelsida sticker ut från de andra. När du väl har hittat din nisch är du redo att ge dig in i kampen om spelarna.