Publicerad

Fler prenumeranter på ditt nyhetsbrev

När jag först skaffade nyhetsbrev på min sida (en äldre hemsida), trodde jag att det skulle ta tid att få prenumeranter. Sidan handlade om honung, ett relativt smalt område på nätet. Tack vare att området var så smalt på nätet, fick jag redan på första dagen anmälningar till nyhetsbrevet. Jag fick i snitt två anmälningar om dagen, då hade jag inte gjort någon reklam utan endast satt ut ett anmälningsformulär direkt i högerspalten på min hemsida.

Mina tips till att få fler prenumeranter på ditt nyhetsbrev.

1. Placera knappen långt upp Placera knappen för nyhetsbrev långt upp på sidan. (Kolla så att skärmstorlek på din sida fungerar med dina besökares, se statistiken).
2. Gör knappen tydlig. Framhäv den med en färg, var övertydlig och skriv ut “anmäl dig till våra nyhetsbrev”. Att bara skriva “nyhetsbrev” bidrar inte till att man gör en aktiv handling.
3.Gör det enkelt. Räcker det att endast skriva in sin mailadress? Eller måste du ha kontaktuppgifter också? Behövs det verkligen fler klick än ett?
4. Berätta vad man får. Vill man dessutom få fler att prenumera, så måste man på något sätt tala om vad man får av nyhetsbreven. Lägg gärna upp äldre nyhetsbrev, där det står vad de innehåller.
5. Lägg till “tabort-knapp”. Ingen vill ha SPAM så gör det också enkelt för besökarna att ta bort sin mailadress. Ser du att det går att både lägga till och ta bort sin mailadress från nyhetsbrevet får ni fler prenumeranter.
6. Ha något vettigt att säga. Skicka inte nyhetsbrev om du inte har några nyheter att förmedla. Nyhetsbrev är inte samma som reklam. Det ska innehålla något unikt.

Fler tips på hur man skaffar prenumeranter på nyhetsbrev finns på Iloveemail.